Water Ripple

Diode laser

De Soprano ICE behandeling is voor iedereen bedoeld die er graag verzorgd uitziet, maar genoeg heeft van standaardmethodes, zoals waxen en scheren.

De diode laser kan zowel bij mannen als vrouwen worden toegepast om te ontharen. 

Bij deze laser wordt de warmte vastgehouden in de lederhuid waar de haarzakjes behandeld worden. De energie (joule) is zeer laag, terwijl de pulsen per seconde zeer hoog zijn, waardoor het flitsen bijna volledig pijnloos is. Je voelt slechts wat speldenprikken en warmte op de huid, en het resultaat is langdurig. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig. Een permanente vermindering kan doorgaans bewerkstelligd worden met ongeveer 6 tot 8 behandelingen.

 

De behandeling is geschikt voor alle huidtypes. De laser is tijdelijk af te raden tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. Er kan met de diode laser veilig behandeld worden gedurende het hele jaar heen. Nadien kan uiteraard onmiddellijk terug dagdagelijkse activiteiten hervatten. 

 

Waar moet u aan denken bij de Soprano ICE behandeling? 

Wanneer je kiest voor een behandeling met een Soprano Ice laser, mag je vanaf 6 weken voor de behandeling niet meer epileren of waxen, zodat het haarzakje niet beschadigd raakt. Alleen dan kan het haarzakje bij het laseren echt vernietigd worden. Het is verstandig om tijdens het traject twee weken voor tot 2 weken na de laserbehandeling blootstelling aan fel zonlicht alsook de zonnebank te vermijden.

Ook is het belangrijk om de eerste 48 uur warmtebronnen te vermijden, zoals sauna, stoombad enzo verder. De kans is groot dat de haren na ongeveer 1 tot 2 weken uit zullen vallen met de haarwortel. 

 

Waarom ontharen met de Soprano ICE laser? 

De diode laser werkt effectiever dan een ontharingsbehandeling door middel van IPL (lichtflitsmethode). Bij het weglaseren van het haar worden ook de dieper gelegen haarzakjes bereikt en is er minder risico op pigmentvorming en verbranding. De haarzakjes die vernietigd zijn zullen niet meer terugkeren. Echter kan door medicijngebruik en hormoonveranderingen de vooralsnog slapende haarzakjes actief worden. Tussen de laserapparaten zitten onderling ook kwaliteitsverschillen.

 

Uit diverse studies is gebleken dat deze vorm van ontharing een uiterst effectieve behandeling is die haast pijnloos aanvoelt. De laser warmt de haarzakjes geleidelijk langzaam op. De laser is uiterst geschikt om gevoelige gebieden te behandelen. Denk hierbij aan het ontharen van de bovenlip, de bikinilijn en de oksels. 

Wat is het verschil tussen de diode laser en IPL? 

Bij IPL (intense Pulsed Light Technology) is een brede lichtbundel aanwezig met meerdere golflengtes wat minder specifiek werkt voor ontharen dan de laser. 
Bij de laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) is er een smalle lichtbundel met dezelfde golflengte, welke bij de onthaarlaser doelgericht is op het chromofoor pigment in de haartjes. De haren worden vernietigd zonder de omringde huid te beschadigen. Bij definitieve haarvermindering is de laser dus effectiever dan IPL waarbij er ook minder behandelingen nodig zijn. 

Kunnen grijze en witte haartjes ook worden behandeld? 

Bij laserontharen wordt gebruikt gemaakt van het chromofoor melanine. Melanine is de bruine kleurstof die aanwezig is in gepigmenteerde haartjes. Bij grijze en witte haartjes is dit chromofoor niet afwezig waarbij het ongeschikt is voor laserontharen. 

Waarom zes tot acht behandelingen en een interval van 6 tot 8 weken? 

Vaak zijn 6 to 8 behandelingen nodig met 6 tot 8 weken tussenpauze. Dit komt doordat de haartjes in verschillende fases zitten. Zo heb je de groeifase, overgangsfase en uitvalfase. Bij de groeifase zitten de haartjes onderin het haarzakje, waarbij deze bij de behandeling worden vernietigd. De haartjes in de andere twee fases komen weer terug. Na 6 weken zitten er weer haartjes vanuit de andere fases in de groeifase waarbij deze weer effectief kunnen worden behandeld.